Bloggen?

Zo’n paar keer per jaar begin je iets nieuws op je pc, i pad of i phone. Nu weer zo’n moment, voor het eerst bloggen.

Waarom ga je bloggen? Om mijn mening te geven en die te delen met anderen. Dat is het eigenlijk. Niet meer en niet minder. Waarover ik mijn mening wil geven/delen? Dat kan van alles zijn. De lokale politiek in Oss kan, maar daar heb ik als wethouder al voldoende gremia voor. Dus het kan. Er speelt nog zoveel meer…..

Natuurlijk hebben de aanstaande landelijke verkiezingen mijn bijzondere aandacht. Ik erger me, net als velen denk ik, aan de bijzonder harde en persoonlijke aanvallen over en weer. Ook van mijn eigen VVD. Maar ook de stemmingmakerij van diverse oppositiepartijen die Nederland de put in praten. Als je die verhalen op een rijtje zet, zou ik niet zo’n land willen wonen. Dat is vreselijk en dat komt nooit meer goed.

De beste zorg in Europa, senioren die nog nooit zo rijk zijn geweest.Als je dan de sociale agenda van partijen als SP, PVV en 50+ leest, dan denk ik: waar halen ze de moed vandaan om zo hard op de trom te slaan met een afgestoft ziekenfonds. (Nationaal Zorgfonds). Waarom? De beste zorg in Europa is nog niet goed genoeg? Opvallend trouwens dat de pers daar weinig aandacht voor heeft.

Die 50+ partij is natuurlijk een doorlopende cabaret-voorstelling van gefrusteerde zuurpruimen die ouderen op hun gemoed spelen en zich niet bekommeren over de rest van de bevolking. Kwetsbare ouderen, een veel gebezigde term in de sociale politiek. Kwetsbaar zijn we allemaal, jong en oud. Daarom is een 50+ partij net zo nodig als een 50-partij. Allebei niet dus.

Ik ben zoals dat heet een sociaal-liberaal. Positief ingesteld en geloof in de kracht van mensen. Eigen keuzevrijheid, ontplooiing en durf. Dat maakt je minder kwetsbaar. Dan leef je. Maar kwetsbaar blijf je.

Nou dit al eerste blogje.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s